Zostały z wczorajszej walentynkowej rozpusty.
Szykując te babeczki nieco kierowałam się ciasteczkami z galerii anulkiz.
Babeczki kupiłam gotowe-24 sztuki.
Do nadzienia użyłam:
2 polewy czekoladowo-mleczne
1/2 szklanki masy kajmakowej
25 dag mascarpone+ 2 łyżeczki żelatyny+1 łyżka cukru pudru + 1 łyżka soku z cytryny
Na wierzch moje dziecię powykrawało serduszka z galaretki.
Polewy włożyć do gorącej wody na kilka minut, aby zawartość torebek się rozpuściła. Ściąć róg torebki, wypełnić czekoladą wnętrze babeczek. Na to dać po małej łyżeczce masy kajmakowej. Wyrównać.Żelatynę rozpuścić w 3-4 łyżkach wrzątku, wystudzić. Żelatynę połączyć z mascarpone, dodać cukier i sok z cytryny. Wymieszać na gładką masę i nałożyć od razu na babeczki, bo masa dość szybko gęstnieje. Wierzch babeczek dowolnie udekorować.
dodane na fotoforum:
danka1 2013-02-15
pyszności przygotowałaś