Moja propozycja na obiad

Moja propozycja na obiad

Pierogi z podrobami (serce, płuca, nerki wieprzowe). Wiele osób skrzywi się czytając opis, aczkolwiek...
Takie pierogi pamiętam z dzieciństwa. Z racji kupionej półtuszy miałam podroby, z których zrobiłam użytek.
Moja córka też była nastawiona sceptycznie, ale wbrew swoim uprzedzeniom, zjadła drugie danie w całości.
Płucka, serce, nerki standardowo przygotowane: obgotowane,zmielone, przesmażone na swojskim smalczyku z dodatkiem sporej ilości cebulki i czosnku, doprawione solą, pieprzem, szczyptą majeranku. Tak powstał farsz do pierogów.
Po ugotowaniu pierogi okraszone skwareczkami z cebulką. Mniam!

dodane na fotoforum:

anmar

anmar 2011-10-08

mniam jak ja lubię pierogi

ozgadan

ozgadan 2011-10-08

Pierogi...pierogi...pierogi...mogła bym jeść je codziennie...smaczności...
Pozdrawiam i uśmiech na cały weekend zostawiam:) :)

ewkal

ewkal 2011-10-08

Uwielbiam pierogi z płuckami mój tata gotował sos z płucek tu gdzie mieszkam nie ma podrobów zal bo bym jie raz zrobiła takie pierozki :)

basia12

basia12 2011-10-08

palce lizać!!!!!!!!!!!!!

ilonka61

ilonka61 2011-10-08

ja tez chce -aż slinka cieknie

gabi99

gabi99 2011-10-08

mmmmm ide do Ciebie na obiad

isia222

isia222 2011-10-08

wygladaja smakowicie! u mnie najczęsćiej były ruskie, ale takie na pewno tez by mi smakowały, muszę kiedyś wypróbować, choc najbadziej boję się robić ciasto:)

violinka

violinka 2011-10-08

mniammmmmmmmmmm

sun10

sun10 2011-10-08

jejje, są przepyszne:))))

lila08

lila08 2011-10-08

przepyszne Beatko ,robię od czasu do czasu pierogi z farszem podrobowym...wszyscy zajadają się :)))
miłego wieczoru;)

kaarcia

kaarcia 2011-10-08

same dobroci ;-) pozdrawiam ;-)

danka1

danka1 2011-10-08

Ja też powiem mniam - pyszne smaki z dzieciństwa

maxmen

maxmen 2011-10-08

Super, ale nie lubię płucek...po prostu nie cierpię...hahaha... reszta ok. :)
No chyba że są zmielone i nie wyczuwam tego skrzypienia pod zębem. :)

syla72

syla72 2011-10-08

przepis robi wrażenie, ale wygladaja smakowicie

jagoda8

jagoda8 2011-10-08

I ja pamiętam jak w domu po uboju robiono takie pierogi.
Dzisiaj też bym nie pogardziła.....
Pozdrawiam.

alice94

alice94 2011-10-08

Mamciu,dla Ciebie też ;) ale...jakoś nie tęskniłam za garem..
Na Równi Waksmundziej oczywiście :D

kris13

kris13 2011-10-08

PYSZOTA!!!
..też robiłam ale ruskie i z reszty ciasta z...serem fetą ! dobre!

ewita68

ewita68 2011-10-09

Lubię :))

kosag67

kosag67 2011-10-09

oj to też moje dzieciństwo pycha

grazka5

grazka5 2011-10-09

Pozdrawiam cieplutko i życzę wspaniałej niedzieli:)

janka69

janka69 2011-10-09

O kurcze..... przytuliłabym takiego smakowitego pierożka......pozdrawiam w niedzielne popołudnie .
U mnie dziś pada i zimno ... jest beee .

oli74

oli74 2011-10-09

Witaj Beaciu:)))
Cieszę się że Maciek pnie się w górę.Ale słyszałam tez Alicję ...Oliwia ma Ją w znajomych na "..iS...".Masz rozspiewane dzieci.:))
Pozdrawiam Cię cieplutko:)

ela71

ela71 2011-10-09

moja mama takie robiła jak byłam mała,dodawała jeszcze kaszę gryczaną...byly pyszne...

o40na

o40na 2011-10-09

Ja też takie robię, są pyszne zwłaszcza na drugi dzień podsmażane :))

zosia01

zosia01 2011-10-09

Miłego wieczoru....

jonna

jonna 2011-10-10

Człowiek już czuje zapach świeżo usmażonej słoniny....Pychota.....

gotujmy

gotujmy 2011-10-10

Ja tam sie nie krzywię bo uwielbiam podroby !!! A robione własnoręcznie mięso do pierogów to prawdziwa uczta dla podniebienia ...

edziak1

edziak1 2011-10-10

uwielbiam takie pierogi:)..i te skwareczki..:)pyszka:)Pozdrawiam:)

danka1

danka1 2011-10-10

Kurcze u mnie dziś gar szwankuje i nie mogę dodać fotki
Pozdrawiam.

mi56ran

mi56ran 2011-10-17

widac smaczne ale ten tluszczyk....

dodaj komentarz

kolejne >