Przepis na chleb zaczerpnięty https://www.wielkiezarcie.com/recipe17005.html, oczywiście zmodyfikowany- daję więcej soli i dowolne dodatki...tu w trzech wersjach. Ilość dodatków " na oko". Mąkę też łączę różnie. Tu pół pszennej typ 650 i pół pszennej z pełnego przemiału.
I-szy chleb na włoską nutę z oliwkami, suszonymi pomidorami i ziołami
II chleb w wersji słodkiej- z suszoną żurawiną, rodzynkami oraz suszonymi śliwkami i morelami.
III chleb niejako standardowy z różnymi ziarnami.
Wariant drugi zjadamy wyłącznie z masłem. Mimo, że to połączenie wygląda dziwnie, zapewniam, że chleb w smaku jest wyśmienity.
dodane na fotoforum:
grejsia 2011-06-29
Nr II jest super jako tost....Co prawda sama jeszcze nie pieklam w takim wydaniu, ale dosc czesto kupuje, do tego jeszcze z cynamonem... Pozdrawiam..
brego 2011-07-01
...pyszności :)...czyli nic nowego :)
alka10 2011-07-11
WYGLADA WSPANIALE -A ZAPACH JUŻ SOBIE WYOBRAŻAM...
POZDRAWIAM I MIŁEGO -NOWEGO WAKACYJNEGO TYGODNIA ŻYCZĘ:))