Chleb z mąki z pełnego przemiału w 3 wariantach

Chleb z mąki z pełnego przemiału w 3 wariantach

Przepis na chleb zaczerpnięty https://www.wielkiezarcie.com/recipe17005.html, oczywiście zmodyfikowany- daję więcej soli i dowolne dodatki...tu w trzech wersjach. Ilość dodatków " na oko". Mąkę też łączę różnie. Tu pół pszennej typ 650 i pół pszennej z pełnego przemiału.

I-szy chleb na włoską nutę z oliwkami, suszonymi pomidorami i ziołami
II chleb w wersji słodkiej- z suszoną żurawiną, rodzynkami oraz suszonymi śliwkami i morelami.
III chleb niejako standardowy z różnymi ziarnami.

Wariant drugi zjadamy wyłącznie z masłem. Mimo, że to połączenie wygląda dziwnie, zapewniam, że chleb w smaku jest wyśmienity.

dodane na fotoforum:

grejsia

grejsia 2011-06-29

Nr II jest super jako tost....Co prawda sama jeszcze nie pieklam w takim wydaniu, ale dosc czesto kupuje, do tego jeszcze z cynamonem... Pozdrawiam..

kris13

kris13 2011-06-29

Ale udały Ci się te chlebki_czuję zapach! mmmmm!!!

lonicera

lonicera 2011-06-29

A przepis droga Pani to gdzie pozdrawiam i zycze smacznego ;)

brego

brego 2011-07-01

...pyszności :)...czyli nic nowego :)

alka10

alka10 2011-07-11

WYGLADA WSPANIALE -A ZAPACH JUŻ SOBIE WYOBRAŻAM...
POZDRAWIAM I MIŁEGO -NOWEGO WAKACYJNEGO TYGODNIA ŻYCZĘ:))

dodaj komentarz

kolejne >