Podpatrzone u Irusi, aczkolwiek, zmieniłam nadzienie.
na 4 osoby:
-4 małe piersi z kurczaka
-1 młoda cukinia
-4 plasterki wędzonego, parzonego boczku
-8 plastrów wędzonego sera
-2 rolki ciasta francuskiego
-sól, pieprz
-1 żółtko
Sposób wykonania podpatrzyłam u Irenki (irusia). Polecam zerknąć do jej galerii, bo ma zamieszczone poszczególne etapy przygotowania tego dania.
https://www.garnek.pl/irusia/10245019/piers-kurczaka-faszerowana-w
https://www.garnek.pl/irusia/10245021/piers-kurczaka-faszerowana-w
https://www.garnek.pl/irusia/10245613/piers-kurczaka-faszerowana-w
Ja ułożyłam na cieście francuskim:
pierś kurczaka- na to sól, pieprz
podłużny, cienki plaster cukini-sól, pieprz
plasterek boczku
ser wędzony
"zabandażować" pierś ciastem fr., posmarować żółtkiem, wstawić do pieca na 40 min temp.200 st.C
Bardzo łatwe przygotowanie tego dania skłania mnie do wykonania tej piersi w wersji popisowej dla gości. Polecam!
dodane na fotoforum:
lila25 2011-02-26
ssie mnie , pieknie wyglada !!
alaw52 2011-02-26
no to mam zajęcie na jutro.....
●════●═══♥════●═══●
------_██_ Ciepłego
-------(•.•)|/Radosnego
------(`'• `)o)Wieczorku!
-----(`_•_`)|;******
brego 2011-02-26
...nieeeeeeeeeeeeeeeee no wygląda rewelacyjnie :)))))))...pozdrawiam Beatko serdecznie wieczorkiem :)))
piatal 2011-02-27
jakbyś robiła zdjęcia z większej perspektywy,,chyba były by lepsze,,widać by było potrawę,,,,