obiad

obiad

Roladki schabowe nadziewane zielonym lazurem i mozzarellą, marchew, groszek, ziemniaki.

Roladki schabowe:
10 plastrów schabu, 20 dag mozzarelli, 10 dag sera pleśniowego(u mnie zielony Lazur), 10 cieniutkich plasterków wędzonego, parzonego boczku, 1 szklanka białego wytrawnego wina, sól, pieprz, czerwony Delicat, olej, masło do wysmarowania naczynia.
Schab rozbić jak na kotlety, oprószyć solą i pieprzem, na środku ułożyć plaster mozzarelli i grudę pleśniowego sera. Zrolować. Owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczkami. Wierzch oprószyć czerwonym Delicatem. Na patelni rozgrzać olej, krótko obsmażyć roladki z obu stron.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wyłożyć roladki, podlać winem. Nakryć i piec ok.70-80 min. w temp.180 st.C. W miarę ubywania winka, można roladki podlać wodą, by nie były zbyt suche. 5 min. przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę naczynia, żeby roladki się zrumieniły.

Życzę smacznego!

dodane na fotoforum:

maria57

maria57 2011-02-07

oj, ale ślinka leci - a ja na diecie, uuuuuuuuuu!!!!!

o40na

o40na 2011-02-07

O rety, ale pycha :))

brego

brego 2011-02-07

...obiadek na 6+ :)))...pozdrawiam Beatko serdecznie :)))

beata3

beata3 2011-02-07

smacznego

aneciaa

aneciaa 2011-02-07

mmmmmmmmmmmmmmmmmm ale super obiadzik

maxmen

maxmen 2011-02-07

Hahaha... jak z serem to już mi smakuje...:)))

kris13

kris13 2011-02-07

Dobry...ale ja bez marchewki z groszkiem_przypomina mi szpital;(

malgra

malgra 2011-02-07

Ja Twój obiad mam na póżną kolację...właściwie powinnam na śniadanie go zjeśc...brakuje mi czasu na garnuszek...jutro mam powrót do domu...a tam wiadomo mnóstwo zaległości...a zatem pozdrawiam i buziaki Beatko zostawiam...i dzięki za pyszności...)

jagoda8

jagoda8 2011-02-09

Bardzo podoba mi się Twoja kuchnia.
A roladki już zapisałam.

dodaj komentarz

kolejne >