Roladki schabowe nadziewane zielonym lazurem i mozzarellą, marchew, groszek, ziemniaki.
Roladki schabowe:
10 plastrów schabu, 20 dag mozzarelli, 10 dag sera pleśniowego(u mnie zielony Lazur), 10 cieniutkich plasterków wędzonego, parzonego boczku, 1 szklanka białego wytrawnego wina, sól, pieprz, czerwony Delicat, olej, masło do wysmarowania naczynia.
Schab rozbić jak na kotlety, oprószyć solą i pieprzem, na środku ułożyć plaster mozzarelli i grudę pleśniowego sera. Zrolować. Owinąć plasterkiem boczku, spiąć wykałaczkami. Wierzch oprószyć czerwonym Delicatem. Na patelni rozgrzać olej, krótko obsmażyć roladki z obu stron.
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, wyłożyć roladki, podlać winem. Nakryć i piec ok.70-80 min. w temp.180 st.C. W miarę ubywania winka, można roladki podlać wodą, by nie były zbyt suche. 5 min. przed końcem pieczenia zdjąć pokrywę naczynia, żeby roladki się zrumieniły.
Życzę smacznego!
dodane na fotoforum:
brego 2011-02-07
...obiadek na 6+ :)))...pozdrawiam Beatko serdecznie :)))
beata3 2011-02-07
smacznego
maxmen 2011-02-07
Hahaha... jak z serem to już mi smakuje...:)))
malgra 2011-02-07
Ja Twój obiad mam na póżną kolację...właściwie powinnam na śniadanie go zjeśc...brakuje mi czasu na garnuszek...jutro mam powrót do domu...a tam wiadomo mnóstwo zaległości...a zatem pozdrawiam i buziaki Beatko zostawiam...i dzięki za pyszności...)