Danie z Wigilii - tilapia zapiekana w sosie serowym

Danie z Wigilii - tilapia zapiekana w sosie serowym

Filety tilapii, przyprawa do ryb, sok z cytryny, 100-150 ml słodkiej śmietanki, 10-15 dag mozzarelli, sól, pieprz, szczypta czosnku granulowanego, 10 dag żółtego sera startego na małych oczkach.

Płaty tilapii umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, obsypać ulubioną przyprawą do ryb. Krótko podsmażyć na oliwie, po ok.5 min,z każdej strony. Po podsmażeniu posypać solą. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Przygotować sos serowy: śmietankę wymieszać z serami, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, można dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Zalać rybę, zapiekać 10 min. pod przykryciem i
ok.10 min bez, aby wierzch się zrumienił.
Smacznego!

dodane na fotoforum:

jeanne

jeanne 2010-12-27

UWIELBIAM DANIA WIGILIJNE !!!!!
... tilapia wygląda smakowicie ;-)))

brego

brego 2010-12-27

...wygląda rewelacyjnie :)))

kot54

kot54 2010-12-27

Piękna........ chrupiąca........pycha.....

kris13

kris13 2010-12-27

Jak mi przyjdzie smak na rybkę to zrobię taką zapiekaną ;)))

lafii

lafii 2010-12-30

A ja nie jadłam jeszcze tilapii ;(((

dodaj komentarz

kolejne >