conchiglioni nadziewane mięsem-przed zapiekaniem

conchiglioni nadziewane mięsem-przed zapiekaniem

Potrzebne składniki:
-1/2 kg conchiglioni
-1/2 kg mielonego mięsa
-1 mała cebula
-puszka pomidorów, ja wzięłam całe
-puszka czerwonej fasolki
-puszka kukurydzy
sól, oregano, bazylia, tymianek
starty, żółty ser

Muszle podgotować w osolonej wodzie 6-7 min. odcedzić, przestudzić. Na patelni zaszklić cebulkę, wrzucić mięso, osolić, przesmażyć, żeby straciło różowy kolor. Dodać pomidory, dusić pod przykryciem ok.15 min. Dodać odsączoną kukurydzę oraz fasolkę(dodatkowo opłukaną) oraz zioła do smaku. Zagotować 1 min, przestudzić. Nadziewać muszle farszem, ciasno ułożyć w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym masłem. Muszle posypać startym, żółtym serem, zapiekać bez przykrycia ok.20 min.

dodane na fotoforum:

brego

brego 2010-11-14

...suuuuuuuuuuper :)))

anetah5

anetah5 2010-11-14

ojej coś co uwielbiam,,,,dawno nie robiłam....

malgra

malgra 2010-11-14

Wygląda smakowicie...zapisałam przepis...moja rodzinka uwielbia zapiekanki wszelakiego rodzaju...pozdrawiam...)

dodaj komentarz

kolejne >