Ryba po hawajsku

Ryba po hawajsku

Do jutra się przegryzie....

0,5 kg filetów mrożonych(mintaj, morszczuk),
1 spora cebula,1 opakowanie włoszczyzny w paski, fix do potraw chińskich( ja preferuję Knorr),pół małego słoiczka koncentratu pomidorowego, pół puszki ananasa w kawałkach, 4-5 średnich ogórków konserwowych, trochę ketchupu, pół zielonej papryki( ja dałam czerwoną),natka pietruszki.

na ciasto do panierowania ryby:
1 jajko, 1/2 szklanki mąki, 1\4 szklanki wody, przyprawa do ryb, sól pieprz, vegeta,

Filety rozmrozić, pokroić na kawałki, posypać solą, pieprzem, przyprawą do ryb-odstawić na 1godz. do lodówki.
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać warzywa w paseczki, podlać ok.1/2 szklanki wody dusić ok. 15 min -żeby warzywa nie były za miękkie. Ogórki pokroić w plasterki, dodać do warzyw,poddusić chwilę, następnie dodać paprykę pokrojoną w kostkę i ananasa bez zalewy. Fix rozrobić według przepisu dodać do potrawy a następnie pozostałe składniki: koncentrat pomidorowy, ketchup do smaku, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. Potrawa powinna mieć słodkawo-pikantny smak.

Z jajek, mąki i wody przygotować ciasto gęściejsze niż na naleśniki, obtaczać w nim rybę i smażyć ją na oleju.
Rybę układać warstwami ,przekładając warzywami. Na wierzchu oczywiście warzywa.

dodane na fotoforum:

galina1

galina1 2010-09-30

Musi być pyszna.

brego

brego 2010-09-30

...zapewne jest pyszna...:)))...pozdrawiam Beatko serdecznie..:)))

lonicera

lonicera 2010-09-30

Glodna wrocilam z dalekiej podrozy a chlopa w domu zostawic to pieczywo kupil i zjadl a tu taka rybka pyszna daj troszke Beatko:)
p.s. chlop nie moj osobisty tylko tata zeby nie bylo ze moj nie dba o mnie:D

aneciaa

aneciaa 2010-09-30

pyyszna lubie taka

gosia32

gosia32 2010-09-30

Pyszna , robie taka tylko po japońsku w moich stronach sie nazywa...pozdrawiam

sun10

sun10 2010-09-30

ale pięknie wygląda! dobrze, że dzielisz się z nami swoimi przepisami, to mozna sie w kuchni podszkolic i poznac nowe wspaniałości! pozdrawiam i spokojnej nocki zyczę

lila08

lila08 2010-09-30

Beatko...litości...uwielbiam...mniam,idę do kuchni-wyjąć rybę,żeby rozmroziła się...prawie wszystko mam,tylko włoszczyzny w paski-nie...ale kupię jutro,nic straconego...i będzie pyszne jedzonko :0
pozdrowionka,spokojnej nocy :)

wandy

wandy 2010-09-30

Napewno odmalpuje na urodziny syna, a co?! Hi hi hi hi......
Dzieki za wspanialy przepis,pozdrawiam milo. Wanda

betaww

betaww 2010-09-30

Nie przepadam a ryba.....ale przepis dobry.....Dobrej nocy zycze.....***

gotujmy

gotujmy 2010-10-01

Mniam,na pewno będzie pyszna !!!

beata3

beata3 2010-10-01

super

rudi26

rudi26 2010-10-01

Brzmi interesująco, trzeba będzie wypróbować...
Miłego dnia :)))))

monia13

monia13 2010-10-01

mniam
miłego piątku :)

anusi17

anusi17 2010-10-01

na pewno jest pppyszne!miłego dnia;)

eliska5

eliska5 2010-10-01

super wygląda!

anet36

anet36 2010-10-01

Pięknie wygląda,trzeba będzie taką zrobić.Pozdrawiam.

umila

umila 2010-10-01

Mniam....musi być pyszna taka rybka:)
Pozdrawiam

aria29

aria29 2010-10-01

bardzo apetyczne:)))

stasia8

stasia8 2010-10-02

muszę wypróbować ten przepis...

anetah5

anetah5 2010-10-02

rybki to ja uwielbiam ..pod każda postacia...

lanta21

lanta21 2017-12-12

super

dodaj komentarz

kolejne >