Śliwki kalifornijskie sparzyć wrzątkiem, osuszyć. Owinąć cienkim plasterkiem wędzonego boczku lub wędzoną szynką. Zapiekać z 15-20 min w temperaturze max.150 st.
Rewelacyjna przekąska :)
dodane na fotoforum:
brego 2010-08-07
...a i temu nie odmówię...;)...matko ale wyżerka...:)))...szacuneczek Beatko i miłego dnia...:)))
kot54 2010-08-07
JA DZISIAJ BEZ ŚNIADANIA,CHĘTNIE SIĘ POCZĘSTUJĘ......:)
kluczyk 2010-08-09
Witam...a ja dodaje jeszcze ciut kminku do każdej śliwki..o ile ktos lubi...polecam..;)...pozdrawiam serdecznie....jakby nie było tez prawie z kaszub;))...
...( a już myslałam że na te wyżerkę co szykowałaś....synuś z kolegami przyjeżdża...;)))))...ale przecież masz go chyba teraz w domku...)
kluczyk 2010-08-09
W całości....nadziewam nim śliwki...cała frajda w tym jak później strzela między zębami;))