ciasto "krówka", to jest naprawdę pychotka
"Krówka"
ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
2 całe jajka
10 dag masła
1 łyżeczka sody oczyszczonej
4 łyżki miodu
0,5 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
wykonanie:
wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części. Piec w zwykłych blaszkach w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut.
1 masa:
0,5 litra śmietany 30 procentowej
2 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
3 śmietan-fix
wykonanie:
Smietanę schłodzić,a następnie ubić ze wszystkimi dodatkami na sztywno.
2 masa:
średnia puszka gotowej masy krówkowej i 20 dag pokrojonych orzechów włoskich.
wykonanie ciasta:
jedno ciasto posmarować bitą śmietaną, przykryć drugim ciastem i trochę docisnąć.Drugie ciasto posmarować masą krówkową i posypać orzechami. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień.
dodane na fotoforum:
malarka 2009-05-31
.•)´
(.•´ Nawet apetycznie wygląda ,
`*.*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) dzięki za przepis Ilonko ,
(¸.•´ (¸.•`pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :)
ania55 2009-05-31
Wspaniałej niedzieli...słoneczka pięknego...humoru dobrego:-)))
śliczne...słoneczne:)
jeppe 2009-05-31
......(¯`°v°´¯)Miłego Dnia :)
........(_.^._)...(¯`°v° ´¯)
.....(¯`°v°´¯).....(_.^._)Gorąco
......(_.^._) Pozdrawiam!
arczi 2009-06-01
ojj wygląda pysznie ale jedna wada :( dwie minuty w ustach potem całe życie w biodrach :) ... ale i tak warto spróbować