Sama pycha ;).
Irenko ,vanilla -
dziekuje Tobie za ten klip .
Helena Majdaniec.
https://www.youtube.com/watch?v=AnHnzbprzz0
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mleczaj_rydz?uselang=de
dodane na fotoforum:
lidia23 2014-09-02
nie dosyć że smaczny to jeszcze ciekawie wygląda:)
fajna ta harmonijka:)
pozdrawiam Haniu:)
akant29 2014-09-02
Grzybek bardzo dobrze pokazany... od spodu i z wierzchu, jakby ktoś chciał wybrać się na rydze, a całe zdjęcie śliczne Haniu, bo tyle piękna jest wokół niego.
vanilla 2014-09-03
Hanusiu, a ja nie mogłam oprzeć się i podrzucam Tobie klipek Heleny Majdaniec:)
http://www.youtube.com/watch?v=AnHnzbprzz0
To oczywiście tylko uzupełnienie,podkład pod tę fotkę:)
Helenka M.wyśpiewało wszystko co najmilsze o tych grzybkach.
Ja tylko dodam, że Twoja fotka podoba mi się bardzo!
meryen 2014-09-03
A oto pan Grzyb, o którym słusznie powiadają, że w kapeluszu wciąż chodzi. W dodatku takim fikuśnym, prążkowanym i z podwiniętymi brzegami, wręcz zawadiackim, a może trochę kowbojskim:)
Przecudne zdjęcie mu zrobiłaś, Haniu:)
maka25 2014-09-03
Czyżby to był rydz w czystej i wielkiej postaci?!
Wielgachny ci on jest!
Buziaczki Haniu zostawiam.
lidia23 2014-09-04
nie pamiętam dokładnego przepisu..robię więc tak "na oko":
litr malin zalewam spirytusem na 24 godz..po 24 godzinach zlewam spirytus z malin i zalewam następny litr malin tym zlanym płynem..potem zlewam spirytus z tego drugiego litra malin..do tego spirytusu dodaje wodę przegotowaną z cukrem..ale nie pamiętam ile tej wody ma być..a więc tak mniej więcej na oko:)
nie wiem czy będziesz coś z tego wiedzieć co napisałam?
maria57 2014-09-24
najwięcej rydzów najadłam się w Berlinie - rosły ich duże ilości na trawniku (dzielnica kiedyś była lasem a skwerek pomiędzy domami był polanką)