PRZEPIS:
-500GR. maki
-25gr.drozdzy
-50gr. cukru
--cukier waniliowy
-2 jajka
-150 mil. mleka
-100gr. margaryny
-3 jablka
Jablka obrac i pokroic w drobna kostke,lekko posypac cukrem i prazyc chwile na ogniu az troszke zmiekna,odstawic do wystygniecia.
Mleko,margaryne,cuk.wanil. polaczyc,dodac roztrzepane jajka.Do miski pokruszyc drozdze,posypac cukrem,poczekac az zaczna topiec(czyli burzyc sie)Wowczas do tych drozdzy dodac mleko i make. Wyrobic na elastyczne ciasto(okolo 20 min.)Odstawic do wyrosniecia.Jak ciasto podwoi swoja objetosc,rozwalkowac je (nie za cienko)i wykrajac szklanka krazki jak na pierogi,wkladac jablka i zaklejac.Mozna pozostawic w formie pierozkow lub tez uformowac okragle buleczki.Po upieczeniu pomalowac je lekko dzemem brzoskwiniowym rozrobionym z odrobina wody i polukrowac.
dodane na fotoforum:
aniajaw 2010-11-06
Życzę spokojnej nocy, przyjemnego wypoczynku wśród wymarzonych snów oraz pięknej niedzieli z pogodą ducha :)
beata3 2010-11-07
SMACZNEGO
lukaszo 2011-05-08
FAJNE PRZEPISY ,,,,SUPER ,,,POZDRAWIAM