Ciasto jablkowo-jogurtowe

Ciasto jablkowo-jogurtowe

Upiec biszkopt z trzech jaj (blaszka 20/30)
Masa jablkowa:
-0,75l soku jablkowego
-2 jablka (najlepiej reneta)
-2 budynie smietankowe
-sok z polowy cytryny
Jablka obrac i pokroic w kosteczke,posypac cukrem i uprazyc w garnku.Nastepnie wlac sok do tych jablek i ugotowac na nim budyn i jeszcze goracy wylac na biszkopt.
Masa smietanowa:
-500mil. jogurt naturalny
-200mil.smietanki 30%
-5 lyzeczek zelatyny
-70gr.cukier puder(do smaku)
-otarta skorka z cytryny i sok
-kieliszek rumu
Ubic smietane ,dodac cukier,jogurt,zelatyne rozpuszczona w 1/3szkl.wody i wylac na schlodzona mase jablkowa.Posypac starta biala czekolada

dodane na fotoforum:

monik

monik 2010-10-21

pyycha!!!!!!!!!!!!

oya04

oya04 2010-10-23

Pieknie wyglada ))

ewa04

ewa04 2010-10-23

Pyszne,można prosić o przepis?:)

t1234

t1234 2011-03-19

ale smaczne poprosze kawalek:)

dorissz

dorissz 2011-03-27

To musi być pyyyszne :) Zainspirował mnie do upieczenia

dodaj komentarz

kolejne >