Tzw.proziaki jeszcze cieplutkie z masełkiem lub dżemem

Tzw.proziaki jeszcze cieplutkie z masełkiem lub dżemem

Prawdziwe powinny być pieczone na kuchennej wiejskiej blasze...ja upiekłam na patelni
wzornictwo dowolne kwadraty trójkaty ...moje są okrągłe...



sklad:
mąka ,jajko,kwaśne mleko. szczypta soli i szczypta sody oczyszczonej

dodane na fotoforum:

isia222

isia222 2013-07-18

czy to to samo co racuchy? ja nie znam tej nazwy.Wyglądają baaardzo apetycznie!

halinag

halinag 2013-07-18

Isiu one są lekko słone smakują inaczej ale pyszne

annetka

annetka 2013-07-18

Pyszności :)

bogra

bogra 2013-07-18

Wyśmienite !!!! Smak dzieciństwa i troszkę późniejszych lat.

wolke1

wolke1 2013-07-18

Nie znam....wyglądają apetycznie.
Mogę prosić o dokładny przepis...czego ile?
Smażyć na patelni bez tłuszczu?

asia70

asia70 2013-07-18

MIŁEGO WIECZORU I NOCY PEŁNEJ
KOLOROWYCH SNÓW:)))

andaba

andaba 2013-07-18

Wyglądają pysznie

stoxik

stoxik 2013-07-18

U mnie proziaki są co sobotę na śniadanie :D z masłem i kakao. Piekę w piekarniku :)

Miłego i spokojnego wieczoru.

violinka

violinka 2013-07-18

ależ apetyczne mniammmmmmmm

reni1

reni1 2013-07-18

pycha..

halinag

halinag 2013-07-18

Tak w piekarniku są beztłuszczowe

halinag

halinag 2013-07-18

Wolke: tak trzeba troche tłuszczu do smażenia ,można piec w piekarniku inny smak nieco,też pyszne...

isia222

isia222 2013-07-18

na pewno spróbuję:)

tenia45

tenia45 2013-07-19

Pychotki...to cos dla mnie...

alemark

alemark 2013-07-19

Juz probuje... mhmhmmm...

badi08

badi08 2013-07-19

to coś dla mnie lubię takie smakołyki....pozdrawiam weekendowo

malako

malako 2013-07-24

u mnie nazywają je sodziaki :))

lila08

lila08 2013-07-25

to smak mojego dzieciństwa ...pyszne są :))) lubię ze szpinakiem...

pinecha

pinecha 2013-07-30

... wyglądają bardzo ciekawie :-)

dodaj komentarz

kolejne >