Cappuccino ;))
Biszkopt:
4 jajka
20 dkg cukru
20 dkg mąki
1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe
25 dag margaryny
1 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki kokosu
1/2 szklanki płatków migdałowych
Masa kawowa:
1 szklanka orzechowego cappuccino
2 śnieżki
1 szklanka mleka
3 łyżki żelatyny
Sposób wykonania:
Ubić jajka z cukrem
Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto
wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy o wymiarach 25 na 36 cm i
piec ok. 40 minut w temperaturze 170 st. C. Ostudzić i nasączyć wodą z
aromatem arakowym.
Szklankę mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać budynie i wlać do gotującego
się mleka. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodać budyń. Pod koniec ucierania dodać
kokos i płatki migdałowe. Masę budyniową wyłożyć na biszkopt.
Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, ostudzić. Zimne zmiksować ze śnieżką.
Żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody. Ostudzić i połączyć z masą kawową.
Masę wyłożyć na masę budyniową. Schłodzić w lodówce.
dodane na fotoforum:
rosa001 2013-04-01
Spóźnione ale szczere.
Z okazji świąt Wielkanocnych
życzę Wam wszystkim Kochani
wszystkiego tego,
co od Boga pochodzi.
Oby skrzydła wiary przykryły
kamienie zwątpienia
i uniosły serca ponad przemijanie.
Aby Zmartwychwstały Chrystus
obudził w nas to, co jeszcze uśpione,
ożywił to, co już martwe;
niech światło Jego słowa
prowadzi nas przez życie do wieczności.
rylla63 2013-04-01
Ja również życzę Ci, Halinko, miłego wieczoru świątecznego! I cieplutko pozdrawiam!!!
elfik4 2013-04-01
Niech Święta Zmartwychwstania Pańskiego pomogą nam odkryć najgłębszy sens naszego życia....
Miłego świętowania życzę i pozdrawiam cieplutko...:))
Dziękuję za przepis....ciacho pysznie wygląda.....
tess02 2013-04-01
nie zrobiłas nam Halinko jakiegos psikusa na prima-aprylis????...a jak nie wyjdzie?
pozdrawiam cieplutko
(komentarze wyłączone)