Papryka na słodko-ostro, przepis

Papryka na słodko-ostro, przepis

2 kg czerwonej papryki
10 szt. papryki czuszki
4 szt. cytryny
1 kg cukru (my dodajemy mniej, około 700 gram)

Paprykę umyć, obrać, przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać wyciśnięty sok z cytryn i około 1 kg cukru. Gotować całość przez 1 godzinę od czasu do czasu mieszając.
Paprykę umieścić w wyparzonych wcześniej słoiczkach, zakręcić i odstawić do góry dnem.
Uwaga:
Słoiki dla pewności można pasteryzować około 15 minut.


Smacznego,
nam wyszło za pierwszym razem.

Ps. Słodko-kwaśne sosy typu „Tao-Tao” mogą przy smaku tej potrawy schować się głęboko pod ziemię.
Z tej ilości wychodzi około 6-ciu 300 gramowych słoików pysznego sosu.

I jest taniej (o wiele), smaczniej i domowo.

dodane na fotoforum:

jadpaw5

jadpaw5 2012-09-21

Fantastycznie, zrobię tak jak Wy!

bahus

bahus 2012-10-13

Dziękuję za przepis. Pozdrawiam

zoja54

zoja54 2013-02-12

Fajny pomysł też go wypróbuję:)

dodaj komentarz

kolejne >