Kartoflanka "prawie-krem"...

Kartoflanka "prawie-krem"...

"Prawie", bo ma w sobie ziemniaczki pokrojone w kostke, ugotowane, ale nie zmiksowane...
1.Bodzek (skwarki) zesmazam, wrzucam na to cebulke i czosnek...do zeszklenia;
2.Dodaje pokrojome lodygi zielonego selera, ziemniaki...przez moment smaze;
3.Na to idzie rosol, sol, pieprz do smaku.
4.Mozna dodac zasmazke z maki, ale ja daje tylko szklanke smietanki kremowej i starty zolty ser (sporo).
Podaje posypany dobrze zesmazonymi skwarkami, serem i grysikiem do zup.

dodane na fotoforum:

kenaj65

kenaj65 2012-09-14

Oryginalność jakaś kulinarna... :)))

kenaj65

kenaj65 2012-09-14

Apetyczna, ale nie zgadłbym! :)

galina1

galina1 2012-09-14

Też gotuję.

jaska15

jaska15 2012-09-14

nie gotuje takiej..ale warto,fajny przepis,milego Grazynko;))

aaggaaa

aaggaaa 2012-09-14

:):):)
Wyglada pysznie...moze zaeksperymentuję,bo takiej nie gotowałam;dzięki za przepis...
Serdecznie pozdrawiam Grażynko...

kot54

kot54 2012-09-14

ciekawa i smaczna zupa....Pozdrawiam :)

mich9

mich9 2012-09-14

Super Grażynko a te skwarki mniam mniam.Miłego weekendu Grażynko.

baygel1

baygel1 2012-09-14

Mam ,mam. Lubimy i łazimy gdzie nas nogi poniosą. a pogoda teraz tylko do łazikowania. Serdecznie Cię pozdrawiamy a dla kolegów Baygel łapke przesyła.

kot54

kot54 2012-09-14

oj tam oj tam...widać że boczuś jest...
Miłego weekendu :))

xaviera

xaviera 2012-09-15

pozdrawiam i miłego weekendu życzę :))

lisek52

lisek52 2012-09-15

Mniam mniam...smacznego:))

dodaj komentarz

kolejne >