Tyle zostalo z calej blaszki...

Tyle zostalo z calej blaszki...

..mojego marchewkowo-orzechowego ciasta..bardzo proste...W czasie, jak piekarnik sie grzeje do temp.180stC (350F), wymieszac razem: 2 szkl. maki, 2 lyzeczki sody oczyszczonej, 2 lyzeczki proszku do pieczenia, 2 lyzeczki sproszkowanego cynamonu, 1/4 lyzeczki soli. Ubic 4 jajka z 1,5 szkl oliwy, polaczyc to z "sucha" mieszanka, do tego dodac 4,5 szklanki tartej marchewki, szklanke orzechow, ja jeszcze dodaje szklanke rodzynek; wylac to do wysmarowanej i wysypanej maka prostokatnej formy. Piec okolo 45 minut, zalezy od piekarnika, proba patyczka (musi wyjsc czysty). KREM robie ze szklanki cukru pudru, 1 lyzeczki ekstraktu wanilii, 0,5 kostki masla i gestego twarozku (tego juz nie moge porownac z cream cheese, ten, ktory uzywam, jest o konstystencji masla).

ewita68

ewita68 2010-06-28

Apetycznie wygląda i na pewno tak smakuje :))

terecha

terecha 2010-06-28

Akurat dla mnie ,na spróbowanie zostało...musi być pyszne:))

ewka67

ewka67 2010-06-28

Takiego ciasta to ja jeszcze nie jadłam....Wygląda apetycznie...)))

anijas

anijas 2010-06-28

wygląda wybornie ;)))

ewa52

ewa52 2010-06-28

dobrze wyglada ..............a wiesz,ze ja nigdy nie jadlam tego ciasta ,a jest tak popularne tutaj,chyba sprobuje na dlugi weekend;

alemark

alemark 2010-06-29

chyba to wyprobuje.... wyglada wysmienicie...

galina1

galina1 2010-06-29

A ja nie mogę się dobrać żeby je zrobić.

mrrru35

mrrru35 2010-07-05

no chyba dzis zrobie,ale z przepisu mamy i bez orzechow...tylko krem kupilam gotowy.....narazie mam zamiar,bo pada i musze sobie zajecie znalesc.....ale czy na zamiarach sie tylko skonczy.....zobaczymy;)..pozdrawiam

zmijka2

zmijka2 2010-07-11

o juz mam .............:)

dodaj komentarz

kolejne >