pół kilo mąki
25 dag masła
25 dag kwaśnej gęstej śmietany
szczypta soli.
Ciasto szybko zagnieść i dobrze schłodzić w lodówce, owinięte w folię. Wyjąć, podsypując mąką - rozwałkować, ale bardzo cieniutko, na grubość 1 mm. Pokroić w długie paski, o szerokości około 1,5 cm. nawijać na rurke paski, zaczynając od części węższej do szerszej,układać na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce.Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Rurki powinny być jasnozłote. Wystudzić, nabić kremem.
Krem dowolny.
dodane na fotoforum:
wladza 2009-11-10
Smaka mam teraz przez tą fote ;DD
hehe;p
gooja 2009-11-10
Mniamciu.....ale pycha kremik....;-)
bea01 2009-11-10
Pyszne rurki i piękne zdjęcie, pozdrawiam:)
gotujmy 2009-11-17
Ale ładnie wyszły....Zrobie niedługo tylko czy po nawinięciu na rurke nastepnie zdjąc ciasto i piec czy z ta rurką bo normalnie nie jarzę teraz ha ha ha
alka10 2009-12-16
BARDZO ŁADNE-TEZ DZISIAJ PIEKŁAM ALE CIASTO JEST INNE W MOIM PRZEPISIE.POZDRAWIAM :))