igam55 2010-09-27
Gosiu. Upiekłabym 3 takie tortowe ciasta i jeszcze 4 jajca by mi zostały.
Pozdrawiam, Ale może ciasto byłoby zielone.?
piotr57 2010-09-28
Gosia jaja se robisz czy co?
wierzb 2010-09-28
(*`v´*)Gosiu, a czym się różnią
`•.¸.•´od zielononóżki ??
.•´POZDROWIONKA :-))
(¸¸.•´*`•»
gosica0 2010-09-28
Jaja kur rodzimych zielononóżek z atestowanych gospodarstw ekologicznych są całkowicie naturalnym produktem. Jako doskonały surowiec spożywczy, są najlepszym źródłem aminokwasów, wielo-nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin głównie B12, E.
Wyjątkowym walorem jest niska zawartość cholesterolu w żółtku, harmonijnie skorelowana z zawartością lecytyny (zapobiegającej starzeniu się komórek), co stanowi wyróżnik genetyczny zielononóżek. Do cennych biologicznie składników należą też: działający przeciwbakteryjnie lizozym (naturalny antybiotyk), przeciwzapalna cystatyna, stymulująca odporność immunoglobulina Y i hamująca procesy utleniania foswityna.
slawek9 2010-09-28
ja kupuję jajka "omega 3". podobno zdrowsze - więcej dobrego cholesterolu.
wstępuj do mnie kiedy chcesz, lubię jak ktoś lubi moje produkcje i jestem odporny na krytykę!!!
bajer 2010-09-30
zapomniałaś Gosica o zawartości cholesterolu !
gosica0 2010-09-30
nie zapomniałam :))):jest napisane że żółtko posiada niska zawartosc holesterolu:)):):
mimoza5 2010-10-03
Lubię jajka hi hi hi hi
bajer 2010-10-03
A skąd to wiadomo,że to jajka od zielonej nóżki ? Chyba,ze sama hodujesz,bo na rynku wszystko wmówią. Najzdrowsze są jajeczka przepiórek,ale trzeba je jeść ze skorupką.