mimoza5 2010-10-03
Krówki z sezamem pychotka :))
gosica0 2010-10-03
osobiście najlepiej lubie krówki Brzeskie):):):):ciągutki):):ale uwaga!!!! bardzo dobrze wyciagaja plomby):):):
a co do cen słodyczy ?? to ceny u nas europejskie ):):ale zarobki krajowe hahahha
jurasek 2010-10-06
Ale drogie ! Pogłupieli z tą ceną .
jurasek 2010-10-06
Informuje, że "krówka" miekka, czyli tzw. "mordoklejka" jest produktem świeżym. Po ok.do 10 dni tworzy się w niej tzw. "łezka". Wówczas jest cukierkiem najwyższej jakości. Ten stan z "łezką" trwa kilka dni. Potem stopniowo cała przechodzi w stan tzw. krystalizacji i staje się twarda i handlowo coraz mniej wartościowa. Kupując cukierek "krówka" winno się sprawdzać jego konsystencję, lekko ugniatając palcami. Gdy jest elastyczna - jest ok.