matiasy w oleju 30 dkg
czosnek 5 ząbków
majeranek 1 garść
oliwa 3/4 szkl
Śledzie odsączamy z oleju i kroimy na kawałki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.
Śledzie układamy w słoiku warstwami i przekładamy czosnkiem i majerankiem. Zalewamy oliwą.
Słoik zamykamy i wstawiamy do lodówki na trzy dni. Po tym czasie są gotowe do spożycia.
dodane na fotoforum:
cruel 2009-11-13
śledzie???
halinag 2009-11-13
wyglądają kusząco............odnośnie czosnku nie za dużo go? tak tylko pytam...miłego dnia
bea01 2009-11-13
Lubię śledzie... mniam. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego dnia:)))
izolek 2010-01-11
proste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
smaczne!!!!!!!!!!!!!!!!
czyli fajne!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrówki.