Domowy dżem brzoskwiniowy

Domowy dżem brzoskwiniowy

2 kg brzoskwiń, 1szk cukru, sok i miąższ z 1 cytryny. Brzoskwinie sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, wypestkować, pokroić na mniejsze kawałki, dosypać cukier i cytrynę i smażyć na wolnym o ogniu do zredukowania soku ok 1 godz, Po tym czasie całość rozdrobnić blenderem i jeszcze posmażyć do pożądanej gęstości. Ten dżem należy do moich ulubionych..:)))

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2015-10-13

Wspaniały! Też go uwielbiam, robię tak samo, tylko bez cytryny:)

ewaeu

ewaeu 2015-10-14

nie mogę wcisnąć kciuka....dżem super ....pozdrawiam....:):)

anad60

anad60 2015-10-14

domowy najlepszy !!!

isia2

isia2 2015-10-14

robie podobnie, pycha

jmania

jmania 2015-10-16

Pycha, kiedyś też robiłam teraz już nie....pozdrawiam

tomeksc

tomeksc 2015-10-16

pyszny

vip54

vip54 2015-10-17

to dopiero będzie zimowa pyszność

ewci1

ewci1 2015-10-19

Uwielbiam brzoskwiniowe i morelowe ...to bardzo aromatyczne dzemy:)

(komentarze wyłączone)