Obiad

Obiad

naleśniki ze szpinakiem i twarogiem zapiekane pod beszamelem...

Farsz:
1/2kg szpinaku świeżego lub mrożonego, 20 dkg twarogu półtłustego, 2-3 ząbki czosnku, masło. sól, pieprz. Szpinak przesmażyć na maśle, dodać posiekany czosnek i do smakować. Po przestygnięciu wkruszyć twaróg i dokładnie wymieszać.

Sos beszamelowy:
Łyżka masła, 2 łyżeczki mąki, 2 szklanki mleka, gałka muszkatołowa, sól, pieprz, parmezan. Na maśle zrobić zasmażkę i zalać ją zimnym mlekiem 2szklanki, cały czas mieszać aby nie powstały grudki, doprowadzić do wrzenia. Gęstość sosu regulować poprzez dolewanie mleka, sos powinien mieć konsystencję śmietany. Na końcu dodać do sosu starta gałkę muszkatołową, sól, pieprz, starty parmezan. W naczyniu do zapiekania ułożyć naleśniki i polać sosem, ja jeszcze położyłam na wierzch pomidory , zapiekać przez 30 min w 180st.

anad60

anad60 2015-05-29

Dobry przepis !!!

vip54

vip54 2015-05-29

Ja mam ochotę na coś podobnego ale ze szparagami

ewci1

ewci1 2015-05-30

Super jedzonko,bardzo mi sie podoba:).....
Pozdrowionka przesylam i sloneczka Ci zycze,u mnie ostatnio malo sloneczka niestety....

piatal

piatal 2015-05-30

dodaj fotkę jak są juz zapieczone,,echhhh jaki smakołyk,,,

anetka

anetka 2015-06-07

oo tu tez pysznie Dziekuje za mile slowa Mam Zdolniache takiego :D Kochanego

madziak

madziak 2015-06-12

Przepis wykorzystam - może nawet jutro :)

isia2

isia2 2015-07-09

same naleśniki ze szpinakiem robiłam, ale nie przyszło mi do głowe, zeby je zapiekać!

ewaeu

ewaeu 2015-08-07

przepis fantastyczny.....danie smakowite...:):)

(komentarze wyłączone)