spatzle z parmezanem, tylko tyle z powodu lenistwa....
dodane na fotoforum:
grejsia 2012-09-07
Uwielbiam spaetzle!!! Problem taki, ze jeszcze nigdy nie udalo mi sie zrobic takich "prawdziwie" dobrych, na miekkosc...i w ogole...
Kluski robie z maki, jajek, wody i odrobiny soli..."na oko" proporcje...ale tak przewaznie na 3 szkl maki daje 3-4 jajka, gestosc ciasta reguluje woda, musi byc dosc geste, praktycznie prawie jak na spaetzle...klade lyzka na wrzaca osolona wode, gotuje pare minut po wyplynieciu na wierzch... Pozdrawiam;)
violinka 2012-09-07
pychaaaaaaaaa uwielbiam pozdro
ewci1 2012-09-07
To prosty ,szybki obiadek ,na piatek w sam raz:)))
cos innego i jak apetycznie wyglada:))
udanego weekendu Haniu:))
(komentarze wyłączone)