Obiad

Obiad

Kurczak po burgundzku z dodatkami...


filety(2szt) z kurczaka pokroić w dużą kostkę, 1 cebulę pokroić i zeszklić razem z pokrojonymi pieczarkami (10dag). W naczyniu w którym będziemy później dusić potrawę podsmażyć pokrojonego kurczaka, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, następnie podlać 1-1,5 szklanki czerwonego wytrawnego wina (ja dałam merlota Slavyantsi ), wrzucić cebulę i pieczarki, łyżeczkę tymianku, sól i pieprz, dusić pod przykryciem 30min. W razie konieczności (mięso i pieczarki powinny być zanurzone w sosie) uzupełnić wyparowany płyn rosołem. Na końcu zagęścić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki, doprowadzić do wrzenia.

dodane na fotoforum:

kolejne >

frykasy

frykasy

archiwum

ulubieni

+ dodaj do
ulubionych

[?]

babka50

babka50 2011-06-05

Pyszna galeria .... pozdrawiam :))

umila

umila 2011-06-05

fajny ten kurczaczek.....mniam :)
pozdrawiam

anet36

anet36 2011-06-06

pychota
Pięknie pozdrawiam i udanego nowego tygodnia życzę !

(komentarze wyłączone)