Wegetariańskie - Dyskusje

« Dyskusje

WYSOKIE WĘGLOWODANY, TJ. OD 26,01% WZROSTU. IG TO BŁĘDY. ♥♥♥♥♥

matisk WYSOKIE WĘGLOWODANY, TJ. OD 26,01% WZROSTU. IG TO BŁĘDY. ♥♥♥♥♥

_________________________________________________________________________________
44.TEMAT.
MOTTO: POZIOM CUKRU POWINIEN BYĆ, W NORMIE I NA DŁUUUUGO. *****

W TRAKCIE WYSIŁKU FIZYCZNEGO, CO OCZYWISTE POZIOM GLUKOZY WE KRWI SPADA:
Glukoza jest bowiem potrzebna komórkom organizmu, jako energia do życia. Gdy mamy duży wysiłek, to i poziom spada szybciej. Co wtedy; potrzebna jest glukoza, a wiadomo, że glikogen to glukoza zmagazynowana, prościej to dużo glukozy jednocześnie tzw. magazyn cząstek glukozy. Ale ten ubytek, czyli spadek poziomu cukru musimy uzupełnić, a więc podnieść szybko. A który rodzaj glukozy wchłania się szybko, i szybko podnosi poziom cukru we krwi, dając komórkom energię, też na dłużej: zarówno cukry proste jak i złożone, ale muszą to być tzw. NISKIE WĘGLOWODANY, TJ. DO 26% WZROSTU.

GLUKOZA NATURALNA. To: NISKIE WĘGLOWODANY, należy jeść.
GLUKOZA NIENATURALNA. To: WYSOKIE WĘGLOWODANY, czyli zakaz.

WYJAŚNIAM CHODZI O TO, ABY DOSTARCZAJĄC ORGANIZMOWI ENERGIĘ, DUŻO ENERGII:
Dostarczyć tą tzw. GLUKOZĘ NATURALNĄ. I powinna to być glukoza taka, która szybko wchłania się do krwi, np. banan, winogrona, kasza jaglana, CHLEB TYPU KR-IRL, dostarcza Tobie wówczas energię, masz też uczucie sytości, a więc nie jesteś głodny. To uczucie sytości i długi czas w którym nie powinieneś i nie będziesz głodny, uzyskasz zjadając glukozę, która szybko wchłonie się Tobie do krwi, ale nie powinna podnieść poziomu zbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, jednak musi ten stabilny poziom utrzymać dłuuuugo. P. S. W mięśniach i w wątrobie razem, glikogenu mamy zmagazynowanego ok. 500 gram.

UWAGA, BRZMI TO JAK FICTION, ALE WRESZCIE TAKI PRODUKT MAMY:
To; CHLEB TYPU KR-IRL. Co w nim jest takiego ? Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 14-23% wzrostu, na ok. 1,5 godz. Wchłania się szybko. Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, max. po ok. 60 min., czyli nie od razu, i wchłania się długo. Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten największy wzrost, a w ryżu po 60 minutach. Gdy sobie to sam zbadasz np. w domu własnym glukometrem, to Ci się potwierdzi.

REASUMUJĄC, KASZA DZIAŁA SZYBKO I KRÓTKO, A POTEM ZACZYNA DZIAŁAĆ RYŻ:
To tak w skrócie. Aby uzyskać nieco więcej energii np. poziom wzrostu 26%, to zwyczajnie po ugotowaniu, kaszę i ryż wystarczy upiec, bo wtedy w tym produkcie zostają rozerwane, ale tylko nieznacznie, wiązania międzycząsteczkowe w strukturze skrobi, a to węglowodany złożone w kaszy i ryżu, mamy wówczas więcej energii, szybko i z uwagi na ryż długo wchłaniającej się do naszej krwi.

ZYSKUJEMY NATYCHMIAST I NA DŁUGO, OGROM ENERGII:
No ale, gdy ćwiczysz fizycznie dużo i długo, to wystarczy, że taką kromeczkę lub dwie, CHLEBA TYPU KR-IRL, zjesz sobie w trakcie ćwiczeń np. co ok. 2-3 godziny. A z czym: z bananem, z winogronem lub z ugotowanym burakiem czerwonym. Jakie to odżywienie, to Ci nie podpowiadam, bo wiadomo, że biologicznie wzorcowe. Największy minus, tego chleba, ja oczywiście żartuję, to fakt że na tym chlebie nikt nie zarabia, i nikt nie chce go ugotować i upiec. Wiesz dlaczego, bo mamy obecnie kryzys finansowy, ale inny kryzys jest głębszy, ten kryzys to niestety; kryzys logiki. Na koniec taka refleksja o mnie, a dla Ciebie żart. Ja ważę 90 kg, 193 cm, gdy się urodziłem ważyłem 4 kg. Pytanie, skąd się wzięło jeszcze dodatkowe 86 kg. Odpowiedź: z jedzenia oczywiście. No i czy warto jeść i budować swój organizm, tzw. śmieciowym jedzeniem.

NAPISAŁEŚ FRUKTOZA, ALE ZAPAMIĘTAJ, ŻE FRUKTOZA TZW. NATURALNA, TO NIE WYSTĘPUJE:
Tę którą kupisz w aptece lub sklepie ekologicznym, jest produktem obróbki chemicznej i ma tyle wspólnego z naturalną fruktozą, co cukier biały z naturalnym zdrowym burakiem cukrowym, który jako warzywo jest produktem zdrowym. Fruktoza ta sklepowa, bo innej nie ma, podnosi poziom cukru ok. 33% po jej spożyciu, i daje szybką energię, ale niepożądaną dla Twojego zdrowego organizmu. Są to tzw. WYSOKIE WĘGLOWODANY, TJ. OD 26,01% WZROSTU, wykluczamy zatem.

CZEKOLADA TO, 35-40% CUKRU:
Biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie negatywna, bo plaga otyłości i cukrzycy typu 2. 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny chemicznie utwardzony tzw. trans. Ekspresowe tycie. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie zakazanym. Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli brazylijskiej, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki).

UŻYŁEŚ SFORMUŁOWANIA, POBUDZENIE INSULINY:
Jest oto tak; insulina, wydzielana jest przez narząd o nazwie; trzustka. Jej celem głównym jest dostarczenie wszystkim komórkom Twojego organizmu, glukozy jako energii do życia, a trzustka wydziela jej taką ilość (zdrowy narząd), jaką stymuluje do wydzielenia, dostarczony węglowodan, czyli np. glukoza. Realną biologicznie jakość węglowodanów i ich ilość w pożywieniu, oceniają tabele wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, TJ. IŻ PRODUKTU.

WYSTARCZY ZAPOZNAĆ SIĘ Z TREŚCIĄ KSIĄŻKI:
pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. *****
Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. zalecane i dozwolone. Wykluczamy produkty tzw. zakazane. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm. W rozdziale R35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron.

P. S. PATRZ CHIŃCZYCY, JEST ICH 1,2 MLD LUDZI:
Ile mają energii do pracy i do rozmnażania się, że nie można Ich powstrzymać, a energię przecież czerpią, głównie z ryżu i z kasz. Hindusi z Indii podobnie ok. 900 mln ludzi. Cały Daleki Wschód. Tyją dopiero od czasu, gdy zaczęli spożywać dużo mąki oraz mnóstwo tłuszczu.

KONKLUZJA FINALNA:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB TYPU KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

ORGANIZM CZŁOWIEKA BUDUJE NOWE KOMÓRKI W OPARCIU O SKŁADNIKI I ZWIĄZKI POKARMOWE:
Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. śmieciowe, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

WYBÓR NALEŻY DO NASZEGO MÓZGU, KTÓRY GDY JEST ODŻYWIONY GLUKOZĄ NATURALNĄ:
Czyli tzw. NISKIMI WĘGLOWODANAMI, TJ. DO 26% WZROSTU; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: oczywistości.

R E F L E K S J A:
INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

CHLEB NA OTYŁOŚĆ-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

POZIOM CUKRU TJ. JEGO WZROST PO SPOŻYCIU PRODUKTU ZAWIERAJĄCEGO:
NISKIE WĘGLOWODANY, znajdziesz na stronie; *****
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 353 18 75, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA:
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ:
Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych.

MOTTO:
Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy tu i teraz. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ, konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. *****

44.TEMAT.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

_________________________________________________________________________________

matisk edytował/a ten post dnia 16.09.12 o godzinie 21:10
7 lipca 2012, 14:48