Jak co roku o tej porze...

Jak co roku o tej porze...

Ogórki z koperkiem...

5 kg ogorków
5 dużych cebul
1/2 l octu
15 dag cukru
ok. 5 lyżek soli
6 łyżek posiekanego zielonego koperku
słodka czerwona papryka

Ogórki obrać i pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Cebulę pokroić w połplasterki. Wymieszać ogórki, cebulę i koperek, dodać resztę składników i odstawić na 4 godziny.
Pasteryzować 5 min.

icioo

icioo 2010-08-20

Gdy wieczór zapada i księżyc na niebie
Ja wszystko odkładam i piszę do Ciebie
Dużo by się pisać chciało, ale czasu bardzo mało
Piszę więc krótko: pozdrawiam cieplutko
Dobrze dzisiaj śpij i tylko o dobrych rzeczach śnij
miłego wieczoru Ewcia, ***dobranoc***

alkaa

alkaa 2010-08-20

coraz lepiej-odwaliłaś kawał roboty...

malwi67

malwi67 2010-08-20

Ewcia to kiedy kurier z tymi smakowitosciami u mnie sie pojawi?????

elza58

elza58 2010-08-21

takiej nie jadłam,już notuje przepisik.......

goosia

goosia 2010-08-21

Takie teżrobiłam, bardzo lubię koperek, dodaję prawie do wszystkiego...

boksiu7

boksiu7 2010-08-21

Ale pracuś z Ciebie...tyle dobroci!

amelia10

amelia10 2010-08-22

a takich nie jadlam ..dobre sa???

lanta21

lanta21 2018-07-23

pyszne

dodaj komentarz

kolejne >