Ogórki z koperkiem...
5 kg ogorków
5 dużych cebul
1/2 l octu
15 dag cukru
ok. 5 lyżek soli
6 łyżek posiekanego zielonego koperku
słodka czerwona papryka
Ogórki obrać i pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Cebulę pokroić w połplasterki. Wymieszać ogórki, cebulę i koperek, dodać resztę składników i odstawić na 4 godziny.
Pasteryzować 5 min.
icioo 2010-08-20
Gdy wieczór zapada i księżyc na niebie
Ja wszystko odkładam i piszę do Ciebie
Dużo by się pisać chciało, ale czasu bardzo mało
Piszę więc krótko: pozdrawiam cieplutko
Dobrze dzisiaj śpij i tylko o dobrych rzeczach śnij
miłego wieczoru Ewcia, ***dobranoc***
goosia 2010-08-21
Takie teżrobiłam, bardzo lubię koperek, dodaję prawie do wszystkiego...
amelia10 2010-08-22
a takich nie jadlam ..dobre sa???