Jak co roku o tej porze...

Jak co roku o tej porze...

Ogórki z chili...
3 kg ogórków
6 łyżek oleju
3 łyżeczki chili w roszku
3 łyżki soli
1 główka czosnku - pokroić w kostkę
1/2 kg cukru
1 szklanka octu

Ogórki umyć, pokroić w plastry (bez obierania), dodać wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać i odstawić na 3 godziny. Przełożyć do słoiczków, zalać tym sokiem z ogórków co to go puściły. Pasteryzować 5 minut i gotowe

icioo

icioo 2010-08-20

ale różne rodzaje tych ogóreczków:)

alkaa

alkaa 2010-08-20

takich nie robiłam...wpadnę to popróbuję...

malwi67

malwi67 2010-08-20

A ja wole w calosci!!!!!!!

elza58

elza58 2010-08-21

coś podobnego do mojej sałatki ale jednak troszkę inaczej.....

goosia

goosia 2010-08-21

Nie zą czasami za ostre?......takich nie robię

damek34

damek34 2010-08-22

zrobiłem,extra,trochę ostre,bardzo smakowite.pozdrawiam

damek34

damek34 2010-08-22

noszą nazwę '"meksykańskie"?
'

amelia10

amelia10 2010-08-22

o kurde!!!Ewcia , ale Ty szalejesz :)

misiu00

misiu00 2010-08-23

To ja się muszę zakręcić koło tej Twojej spiżarki ... hahahaha ...

lanta21

lanta21 2018-07-23

super

dodaj komentarz

kolejne >