Zupa krem z pomidorów...

Zupa krem z pomidorów...

Składniki :

2 duże pomidory
puszka pomidorów bez skórki
2 średnie cebule
2-3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
ocet winny z wina czerwonego
żółty ser
boczek
sól, pieprz, papryka czerwona ostra...

Cebulę oraz czosnek kroimy w drobne paseczki, podsmażamy na dość dużej ilości oliwy z oliwek, gdy sie zarumieni dodajemy pomidory z puszki, po chwili wkładamy swieże obrane, pokrojone w kostkę pomidory, dusimy około 10 minut. Następnie przelewamy wszystko do garnka dodajemy 2-3 łyżki wazowe rosołu i doprawiamy. Gotujemy następne 10 minut. Po ostygnięciu wszystko dokoładnie miksujemy i ponownie podgrzewamy. Po wlaniu do miseczek posypujemy startym żółtym serem, dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany i posypujemy obsmażonym boczkiem...

SMACZNEGO :)

dodane na fotoforum:

bunia

bunia 2009-05-20

Ciekawy przepis .Muszę wypróbować. W Rodzinie wszyscy lubią pomidorówkę .Robię różne , taką pikantną też , ale tak doprawianej i jeszcze ze skwareczkami nie robiłam .Podoba mi się . Pozdrawiam i miłego wieczoru.

dodaj komentarz

kolejne >