....dynia hokkaido faszerowana,sklad farszu:
dziki łosos,czerwona cebula,troche czosnku,suszone pomidory z zalewy,prazone ziarna slonecznika,papryczka chili,caly farsz polaczy serek smietankowy (u mnie serek philadelfia),skorka otarta z polowy cytryny,oczywiscie sol i pieprz...Wszystkie skladniki pokroic w kosteczke i podpiec na patelni zaczynajac od cebuli i łososia.....wybrac małe dynie,wydrazyc,posmarowac olejem w srodku i na zewnatrz ,posolic i podpiec w piekarniku ok 30 min,po wlozeniu farszu piec jeszcze ok 20 min,czas zalezy od wielkosci dyni,tym samym farszem napelniam tez cukinie,a farsz na zimno nadaje sie jako smaczne samrowidełko na kanapki...
polecam:)
dodane na fotoforum:
niusia1 2019-10-04
pięknie podane jedzonko;a moja pomidorówka właśnie z przecieru to niedawno przerabiałam pomidorki- pychotka
astra40 2019-10-04
Aż mi dech zaparło! Jestem pod wrażeniem!
Niesamowicie wyglądają te dynie. Coś wspaniałego!!!
Podziwiam pomysł i wykonanie:)
davie 2019-10-04
Takiej potrawy jeszcze nie jadłam, ale wygląda
zachęcająco do jedzenia i apetycznie.
tonight 2019-10-05
Ty to zawsze nie dość,że coś smakowitego przygotujesz to jeszcze pięknie to wygląda!:)
miodzio!
niusia1 2019-10-05
re; do powideł oprócz cukru żadnych przypraw nie dodaję- tak robię od lat,bo tak lubimy;)
frykasy 2019-10-05
Ewuniu zawsze podziwiam Twoje dania z dyni hokkaido, mistrzostwo świata zarówno jeśli chodzi o te przepyszne faszerowane dynie jak i o zdjęcie, pozdrawiam Cię serdecznie !!!