...z białą czekoladą w pudrze
przepis dla zainteresowanych.:
100gr bialej czekolady
100gr masla
120gr cukru (mozna dac mniej)
2 jajka
380 gr maki (ciasto ma byc zwarte)
1lyzeczka proszku do piecznia
1/4 lyzeczki soli
1/2 paczki cukru waniliowego (najlepiej z naturalna wanilia)
4 lyzeczki wycisnietego soku z cytryny
i skorka z otartej jednej cytryny BIO
Czekolade i maslo rozpuscic w misce w kapieli wodnej-odstawic
jajka utrzec z cukrem na puszysta mase,dodac skorke i sok miksujac dodac mase czekoladowo -maslana,dodac stopniowo make prosze i sol,po wymieszaniu wstawic na godzine do lodowki ,lub w inne chlodne miejsce,z masy uformowac kulki mniejsze niz orzech wloski,obtoczyc je w pudrze cukrze , ulozyc na blaszce do piecznia ,lekko splaszczyc (po uformowaniu kulek mozna jeszcze troche je schlodzic 15 min) nastepnie piec 12-13 min w temp 170 stopni.
ciasteczka sa bardzo delikatne i smaczne...polecam:)
dodane na fotoforum:
eleonor 2018-03-22
Ale wyrosły
niusia1 2018-03-22
Łał! super pomysł z tą biała czekoladą i pudreml ja dzisiaj kilka zajączów upiekłam
astra40 2018-03-24
re: serdecznie dziękuję za przepis☺
Zaraz kopiuję do moich ulubionych. Na pewno kiedyś je upiekę☺
lidia23 2018-03-25
a pierwsze moje wrażenie było,że to bułeczki;))
jak cytrynowe i Ty robiłaś to na pewno pyszne!
oliwkaa 2018-03-31
wow już czuje ich smak ... wspaniale wyglądaja !