Kruche babeczki
2 szklanki maki krupczatki
15-20 dag masla , 2 zoltka
2/3 szkl cukru pudru
Nadzienie : opakowanie budyniu waniliowego
owoce , opakowanie galaretki
Wyrobic ciasto ,a nastepnie szybko zagniesc zawinac w folie i wstawic na 30 min do lodowki.
Schlodzone ciasto podzielic na pol z kazdej czesci uformowac walek . Podzielic kazdy na 16 rownych plasterkow i wylepic nimi foremki
Piec 20 minut w 220° C na zloty kolor.
Po upieczeniu ustawic na stolnicy do gory dnem , gdy przestygna lekko trzonkiem noza w dno foremki i wyjac. Nie ruszac dopoki nie ostygna
Krem
Przyrzadzic budyn wedlug przepisu i lekko ostudzic , Owoce umyc i odsaczyc .Babeczki napelnic budyniem bezposrednio przed podaniem , na wierzchu ulozyc owoce i polac tezejaca galaretka.Wstawic na 20 mib do lodowki.
Drugie nadzienie to orzechy laskowe z kremem ganache