ROGALIKI MIGDALOWE

ROGALIKI MIGDALOWE

18 dag maki (pelna szklanka)

10 dag masla

5 dag cukru pudru

zoltko

5 dag zmielonych migdalow

Do posypania cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym

Make posiekac z maslem , wymieszac z pozostalymi skladnikami i szybko zagniesc. Odrywac nieduze porcje ciasta, formowac z nich cienkie walki i formowac rogaliki. Ulozyc na blaszce wylozonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 180°C.Piec na jasnozloty kolor, gorace obficie posypac cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym .Rogaliki piecze sie co najmniej na tydzien przed podaniemi przechowuje sie w zamknietym pojemniku .Polecam potroic skaldniki bo sa PRZEPYSZNE

ewci1

ewci1 2019-11-26

Super rogaliki , są bardzo smaczne , tez pieke podobne ...

niusia1

niusia1 2019-11-26

pyszności;ja na razi myślę o wypiekach gwiazdkowych

lucilla

lucilla 2019-11-26

dziękuję za przepis , brakowało mi innowacji w ciasteczkach :)

lucilla

lucilla 2019-11-26

jeszcze jedno nie ma tutaj proszku do pieczenia ??

ewaiza

ewaiza 2019-11-26

re lucella, tu bez proszku do pieczenia

anad60

anad60 2019-11-28

Pięknie i apetycznie wyglądają !!!

astra40

astra40 2019-11-28

Wspaniałe ciasteczka!!!

dodaj komentarz

kolejne >