18 dag maki (pelna szklanka)
10 dag masla
5 dag cukru pudru
zoltko
5 dag zmielonych migdalow
Do posypania cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym
Make posiekac z maslem , wymieszac z pozostalymi skladnikami i szybko zagniesc. Odrywac nieduze porcje ciasta, formowac z nich cienkie walki i formowac rogaliki. Ulozyc na blaszce wylozonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 180°C.Piec na jasnozloty kolor, gorace obficie posypac cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym .Rogaliki piecze sie co najmniej na tydzien przed podaniemi przechowuje sie w zamknietym pojemniku .Polecam potroic skaldniki bo sa PRZEPYSZNE
lucilla 2019-11-26
dziękuję za przepis , brakowało mi innowacji w ciasteczkach :)
lucilla 2019-11-26
jeszcze jedno nie ma tutaj proszku do pieczenia ??