1.5kg miesa z udek ( u mnie z udek indyka)
0.5 kg cyckow
Zmieliłam na szarpaku a garstke na 8mm
36g soli ( malo dla mnie)
Czubata lyzeczka pieprzu
Majeranek
Gorczyca
Pol szklanki lodowatej wody...wyrobilam...wstawilam na noc do lodowki do przegryzienia.
kielbaska bardzo smaczna , nastepnym razem jak bede robila to przetestuje z moimi ulubionymi przyprawami - dla mnie smaczniejsza smazona i pieczona od ugotowanej
ewaiza 2019-04-17
re ;niusia ,jakiej maszynki ? ja robilam ta maszynkja co mieli sie mieso tylko wlozylam koncowke do kielbas
babcia1 2019-04-17
no i Kochana podałaś bardzo prościutki przepis i dzięki Ci za to !!dobrze że nadmieniłaś że soli trochę więcej bo ja też wolę by było dobrze i wyraziście doprawione!!
babcia1 2019-04-17
tylko mi Kochana powiedz co nazywasz szarpakiem ? bo kurka wodna nie wiem
babcia1 2019-04-17
już wiem kliknęłam w Google i pokazało mi jak wygląda sitko szarpak!!no takiego nie dostałam w zestawie mojego zelmera!!