Chleb pszenny pieczony w garnku zeliwnym

Chleb pszenny pieczony w garnku zeliwnym

bardzo szybki i prosty chleb pieczony w garnku. Podaje przepis; 50 dag maki pszennej ,35 dag letniej wody, 1,5 lyzeczki soli ( ja daje sol morska do kazdego chleba),10g swiezych drozdzy ( ja dodaje 15g).Wszystkie skladniki wrzucam do robota i wyrabiam 2- 3 min.Przykrywam i odstawiam do wyrosniecia.1-2 godz trzeba sprawdzac jak podwoi objetosc.Miedzy czasie nagrzewam piekarnik do 230stopni wraz z garnkiem ,gdy chlebek wyrosnie wyciagam goracy garnek wrzucam ciasto do garnka (mam taki owalny garnek ze chleb w trakcie pieczenia ladnie sie formuje)i pieke 10 min po 10 minutach zmniejszyc temp. do 210 i podpiekac 30-35 min .15 min przed koncem zdejmuje pokrywke z garnka i pieke bez pokrywki aby ladnie sie zarumienil. Przepis mam z internetu .Ciasto ma miec luzna konsystencje.

wiolusk

wiolusk 2018-04-29

Wow smacznie wygląda, pozdrawiam

anulkaz

anulkaz 2018-04-29

Ale super wyrośnięty:)

maria10

maria10 2018-04-29

.... ładnie się upiekł.... pozdrawiam i miłego wieczoru życzę:))))

niusia1

niusia1 2018-04-29

smacznie wygląda;)

kris13

kris13 2018-04-29

Super Ci się upiekł ! mam taki garnek ale jeszcze nie używałam bo...jakoś nie mam odwagi............................

stasia8

stasia8 2018-05-01

Bez wątpienia pyszny...

milka65

milka65 2018-05-01

Apetyczny :)

hbabik

hbabik 2018-05-01

ZAPACHNIAŁO MI TYM ŚWIEŻYM CHLEBKIEM....

mum52

mum52 2018-05-05

Prawda, to jest super przepis pyszny chleb udaje się :-)

isia2

isia2 2018-05-09

ślicznie wyrósł

ssstu6

ssstu6 2018-05-20

wspaniale sie prezentuje !!!
przez ogladanie Twoich fotek...musze do lodówki ; )))

dodaj komentarz

kolejne >