Jelita odwracam na druga strone jak sa zabrudzone to wyczyscic ,a zostawic tylko tluszcz .
Zetrzec ziemniaki jak na placki ,a na patelni stopic skwarki, ( ja daje sloninke ,boczek i cebule ,moze byc nawet podsmazone mieso mielone
Do utartych ziemniakow wrzucic skwarki z cebula dodac sol , pieprz ja daje ziolowy i czarny ,majeranek ,i 2 lyzki suchej kaszy manny . Dobrze wymieszac wziac rurke do kielbas wsadzic do jelita i napelniac lyzka ( tylko luzno) .Koncowki jelit spinam patyczkami do zebow . Dobrze ponakuwac i piec 1,5 godz.w temp 180°-200 °C.Nie wlewac i nie smarowac tluszczem ,ten tluszcz z jelit ladnie sie stopi i kiszka bedzie chrupica i rumiana .
babcia1 2018-01-26
Mniam
maria10 2018-01-28
.... i kolejna ciekawa potrawa ..... na pewno jest smaczna..... nie jadłam takiej kiszki..... gorąco pozdrawiam:))))))