KISZKA ZIEMNIACZANA

KISZKA ZIEMNIACZANA

Jelita odwracam na druga strone jak sa zabrudzone to wyczyscic ,a zostawic tylko tluszcz .
Zetrzec ziemniaki jak na placki ,a na patelni stopic skwarki, ( ja daje sloninke ,boczek i cebule ,moze byc nawet podsmazone mieso mielone
Do utartych ziemniakow wrzucic skwarki z cebula dodac sol , pieprz ja daje ziolowy i czarny ,majeranek ,i 2 lyzki suchej kaszy manny . Dobrze wymieszac wziac rurke do kielbas wsadzic do jelita i napelniac lyzka ( tylko luzno) .Koncowki jelit spinam patyczkami do zebow . Dobrze ponakuwac i piec 1,5 godz.w temp 180°-200 °C.Nie wlewac i nie smarowac tluszczem ,ten tluszcz z jelit ladnie sie stopi i kiszka bedzie chrupica i rumiana .

zoltar

zoltar 2018-01-26

Ależ pyszności!!!

majka54

majka54 2018-01-26

OOOO takie danie to jest cos..

choco13

choco13 2018-01-26

Uwielbiam .

babcia1

babcia1 2018-01-26

Mniam

astra40

astra40 2018-01-26

Jeszcze nigdy jej nie jadłam, a musi być pyszna ☺

kris13

kris13 2018-01-26

Wygląda extra! nie jadłam takiej nigdy_napewno smaczna ;):)

maria10

maria10 2018-01-28

.... i kolejna ciekawa potrawa ..... na pewno jest smaczna..... nie jadłam takiej kiszki..... gorąco pozdrawiam:))))))

evita

evita 2018-01-30

Jadłam... wspaniała sprawa...

dodaj komentarz

kolejne >