Buleczki pszenne z dodatkiem kaszy jeczmiennej

Buleczki pszenne z dodatkiem kaszy jeczmiennej

Pol kg, maki pszennej
1,5 lyzeczki soli,
15 g swiezych drozdzy
okolo 250ml cieplego mleka
175ml cieplej wody
1 jajko
2 plaskie lyzeczki cukru
20g. miekkiego masla
Drozdze zasypac cukrem , dodac 2lyzki maki i zalac wszystko 50ml mleka. Wymieszac i odstawic na kilka minut
Wymieszac make z sola,dodac rozklocone jajko , posiekane maslo,
2 lyzki ugotowanej kaszy jeczmiennej (mozna bez dodatku kaszy)
Wlac drozdze ,pozostale mleko i wode, Ciasto dobrze wyrobic az bedzie gladkie ,odstawic na godzine
Po tym czasie z ciasta uformowac buleczki , obtoczyc w mace i odstawic na pol godziny do wyrosniecia.Nastepnie zrobic przedzialki na kazdej buleczce , piec 15-20 min w temp. 180°C.

moon7

moon7 2018-01-07

Piękne bułeczki:-)

xaviera

xaviera 2018-01-07

:)

babcia1

babcia1 2018-01-07

jakie apetyczne

znów coś nowego?

babcia1

babcia1 2018-01-07

już je robiłaś czy pierwszy raz ..możesz chociaż z grubsza podać przxepis

milka69

milka69 2018-01-07

Ooo jakie pyszniutkie:-)

maria10

maria10 2018-01-07

..... pięknie wyrośnięte..... i jakie pachnące..... ten zapach dotarł aż do mnie.... radosnego dnia życzę :))))))

kris13

kris13 2018-01-07

Dobrze,że przypomniałaś...muszę upiec te bułeczki ;):)

krysty9

krysty9 2018-01-07

chyba zgłodniałam jak popatrzyłam na te cudne bułeczki

jokam

jokam 2018-01-07

jak malowane...!
brawo nasza MISTRZYNI...!!

astra40

astra40 2018-01-07

Ale piękne!

babcia1

babcia1 2018-01-08

Dzięki Kochana za przepis

oliwkaa

oliwkaa 2018-01-16

alez one cudne !!!

azzza9

azzza9 2018-01-17

Nie ma to jak swój wyrób,wyglądają bardzo smakowicie!!!!!!

dodaj komentarz

kolejne >