CIASTO ORZECHOWE

CIASTO ORZECHOWE

CIASTO ORZECHOWE SNIKERS
przepis: 1/2 kg .maki, 20 dag. cukru, kostka masla, 2 lyzki miodu,2 lyzki mleka 2 cale jaja, 2 male bardzo plaskie lyzeczki sody. Zagniesc ciasto ,podzielic na trzy czesci ,dwa placki upiec po 15-20 min w temp.180 °C ,a na trzeci wylac ciepla mase orzechowa i tez upiec . MASA ORZECHOWA : 25 dag orzechow wloskich, 10 dag cukru, 12 dag masla ,2 lyzki miodu. Wszystkie skladniki gotowac kilka min. az zgestnieje ,na koniec dodac 1 lyzke zimnej wody.Wylac na ciasto i upiec. KREM ; 2 duze budynie waniliowe lub trzy male ,20 dag cukru ,2 cukry waniliowe ,kostka masla .Do mleka (zmniejszyc porcje mleka o pol szkl.) dodac maslo cukry ,na koncu budynie dokladnie wymieszac .Goracym budyniem przekladac placki ,Najlepsze ciasto na drugi ,trzeci dzien