400g filetów z piersi indyka, 250g cukinii, 150g marchewki, 1 mała czerwona cebula, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżka oregano,1 łyżka bazylii, garść posiekanego koperku, sól wg smaku, 2 łyżki oleju, 150g mozarelli.
Warzywa umyć, obrać. Cebulę pokroić w cienkie pióra, marchew zetrzeć na drobnych oczkach,cukinie- na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać cukinie i marchew, smażyć do miękkości, co jakiś czas mieszając delikatnie. Następnie przyprawić, dodać koperek, wszystko dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na około 100-120 gramowe kotlety,rozbić tłuczkiem do mięsa. Rozbite sznycle ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, na każdy kawałek wyłożyć po 3-4 łyżki mieszanki warzywnej, obficie posypać mozarellą startą na dużych oczkach i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Robila z tego przepisu
https://www.facebook.com/arminegotuje/
niusia1 2016-10-11
re; pamiętam,że już kiedyś to mówiłaś;ale to nic trudnego- kup ser smażony i przetop i dodaj jajko i gut;ja robię co jakiś czas