Sznycle z indyka pod marchwiowo- cukiniową pierzyną, zapiekane z

Sznycle z indyka pod marchwiowo- cukiniową pierzyną, zapiekane z

400g filetów z piersi indyka, 250g cukinii, 150g marchewki, 1 mała czerwona cebula, 1 łyżeczka pieprzu ziołowego, 1 łyżka oregano,1 łyżka bazylii, garść posiekanego koperku, sól wg smaku, 2 łyżki oleju, 150g mozarelli.
Warzywa umyć, obrać. Cebulę pokroić w cienkie pióra, marchew zetrzeć na drobnych oczkach,cukinie- na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać cukinie i marchew, smażyć do miękkości, co jakiś czas mieszając delikatnie. Następnie przyprawić, dodać koperek, wszystko dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na około 100-120 gramowe kotlety,rozbić tłuczkiem do mięsa. Rozbite sznycle ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, na każdy kawałek wyłożyć po 3-4 łyżki mieszanki warzywnej, obficie posypać mozarellą startą na dużych oczkach i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25-30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Robila z tego przepisu
https://www.facebook.com/arminegotuje/

niusia1

niusia1 2016-10-11

znowu coś fajnego pokazałaś- pysznie i szybko;

choco13

choco13 2016-10-11

Fajne!

isia2

isia2 2016-10-11

bedzie smakowicie

niusia1

niusia1 2016-10-11

re; pamiętam,że już kiedyś to mówiłaś;ale to nic trudnego- kup ser smażony i przetop i dodaj jajko i gut;ja robię co jakiś czas

kris13

kris13 2016-10-11

Oj, napewno to smaczne,a ja lubię warzywka ;):)

alkaa

alkaa 2016-10-11

świetne danie...dzięki za pomysł...

azzza9

azzza9 2016-10-13

Coś innego i pysznego warto wypróbować.

jolanka

jolanka 2016-10-16

pozdrawiam ::)))

anad60

anad60 2016-10-16

na pewno pyszne !!!

vivien5

vivien5 2016-10-23

Apetycznie wygląda zapewne i smakuje :))

dodaj komentarz

kolejne >