Bigos z cukinii
Jak dla mnie i mojej rodzinki jest przepyszny
2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie\"winiary\" ja dalam z innej firmy bo taki mialam
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu
Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.
Ja dodatkowo dalam swiezy koperek - uwielbiam ten zapach w potrawach
Najsmaczniejszy jest odgrzany drugiego dnia..
eleonor 2016-09-05
Daję zdecydowanie więcej cebuli, paprykę i pomidory póki są świeże.
Jest naprawdę pysznie
beti60 2016-09-06
Często go gotuję ,ale na koniec dodaję pokrojoną natkę z pietruszki.Jest pyszny. Poadrawiam.
niusia1 2016-09-09
miło mi,że się ze mną zgadzasz u Oli hihihi a twojego bigosiku też bym sobie pojadła; miłego weekendu!