Chleb pszenno -zytni

Chleb pszenno -zytni

35 dag maki pszennej
10 dag maki zytniej jasnej
5dag maki pszennej pelnoziarnistej
350ml letniej wody
1,5 lyzeczki soli morskiej
15 g swiezych drozdzy
Wszystkie skladniki wlozyc do miski i wyrobic mikserem lub robotem (10 min). Odstawic do wyrosniecia.Po wyrosnieciu wylozyc na deske obsypana maka wrobic chleb ponownie , uformowac bochenek i odstawic do ponownego wyrosniecia 5-10 min.
Nagrzac piekarnik do 230 °C wstawic garnek( z przykrywka ) do pieczenia chleba.Gdy osiagnie temp.wyjac garnek z piekarnika wlozyc chleb posmarowac jogurtem obsypac ziarnami piec 20 min w temp.230 °C .Po tym czasie zdjac pokrywke z garnka i dopiekac jeszcze 10- 15 min az chleb sie zarumieni .

babcia1

babcia1 2016-04-26

Piękny chlebuś

lenka42

lenka42 2016-04-26

Zdrowy chlebek Izo

stachs7

stachs7 2016-04-26

Podoba mi się Twój chlebek!Będę taki piekła!Pozdrawiam.

niusia1

niusia1 2016-04-26

ach te twoje wypieki!- pyszne;

astra40

astra40 2016-04-26

Przepysznie wygląda:)

jmania

jmania 2016-04-26

Pieknie upieczony

kukura

kukura 2016-04-26

Widać jaki jest chrupki ;)

kris13

kris13 2016-04-26

Super chlebek ! ja narazie nic nie piekę bo czekam dalej na serwis do piekarnika ;(

lilus12

lilus12 2016-04-27

Pyszności wspaniały wypiek....

milka65

milka65 2016-04-27

O i można skubać pozdrawiam

lisek52

lisek52 2016-04-28

Pyszny swojski chlebek.

ezbro7

ezbro7 2016-04-29

super przepis!!!Zapisuję!Pozdrawiam cieplutko!

jolanka

jolanka 2016-04-29

na pewno pyszny ::)))

isia2

isia2 2016-04-30

pyszny

maria10

maria10 2016-05-04

....... i...... znowu upiekłaś taki pachnący chlebek..... ach!!! aż do mnie ten zapach doleciał.... życzę Ci dobrej i spokojnej nocy:))))))

evita

evita 2016-05-22

Wyborny...

dodaj komentarz

kolejne >