Dopiero co wyszedl z piekarnika i jest goracy .Przepis ten mam z fb.
500 g piersi z kurczaka
1 jajko
2 zabki czosnku
1-2 marchewki
2 lyzki bulki tartej
1 lyzeczka ziol prowansalskich
szczypta czarnego pieprzu
1-2 lyzki natki pietruszki
troszke soli
Piers umyc i wysuszyc,zmielic .Marchew zetrzec na tarce o grubych oczkach (ja dalam przez maszynke).Natke siekamy wedle uznania,czosnek przeciskamy przez praske.
Do miesa dodajemy marchew ,pietruszke, czosnek wbijamy jajko i doprawiamy ziolami ,pieprzem i sola.Dodac bulke i wyrobic.Foremke wykladamy papierem do pieczenia wykladamy mase.Piekarnik nastawiamy na 180°C pieczemy przez ok.40-45 min.Ta pieczen mozna zmodyfikowac dodajac swoje ulubione warzywa (pieczarki ,seler)itp.
By pieczen nie byla za sucha mozna dodac mieso z udka.
dodane na fotoforum:
majaha 2015-03-01
http://gifmaker.cc/PlayFrameAnimation.php?folder=2015010323flmpPZiPvLrGSWMB01Tidq&music=https://www.youtube.com
andula 2015-03-02
Ewuś dzięki. Myślę, że cenne są przepisy z wykorzystaniem piersi kurczaka {które z reguły są suchym mięsem} a odpowiednio przerobione z dodatkami stają się pysznym daniem.
Dzięki, łapka zaznaczona. :)
isia2 2015-03-04
rzeczywiście dziwne, że bez tluszczu, a taka soczysta wyszła, dziki za przepis, wypróbuję