SERNIK  GOTOWANY

SERNIK GOTOWANY

CIASTO:
1 kg maki
6 ugotowanych na twardo zoltek
60 dag masla
30 dag cukru pudru
lyzeczka proszku do pieczenia.
MASA SEROWA:
2 kg tlustego twarogu
25 dag masla
6 jajek
40 dag cukru
2 lyzeczki maki ziemniaczanej
szkl mleka
aromat cytrynowy
POLEWA CZEKOLADOWA:
1/2 szkl smietany
1/2 szkl cukru
2 lyzki kakao
aromat migdalowy
Z podanych skladnikow zagniesc kruche ciasto i podzielic na 4 czesci. Piec po 10-15 min kazdy placek.
Masa serowa :
Ser i maslo przekrecic przez maszynke .Dodac zoltka ,cukier i piane ubita z bialek oraz aromat..Mase przelozyc do garnka i podgrzewac do chwili ,az zacznie \\\\\\\"pyrkotac\\\\\\\".Odstawic ,dodac make wymieszana z mlekiem i ponownie zagotowac.Upieczone placki ciasta przelozyc masa i ostatni placek polac polewa.
Ja robilam z polowy porcji .Wiem ze sa rozne
przepisy na ten sernik ,bo Ja mam tez jeszcze
3 rozne przepisy na sernik gotowany .

dodane na fotoforum:

halinag

halinag 2013-09-27

Wpadam po kawałeczek bo lubię:))

evita

evita 2013-09-27

Fajna ta polewa...

danka1

danka1 2013-09-27

i polewa ładna

lila08

lila08 2013-09-27

inny ...chowam przepis ,wypróbuję przy najbliższej okazji :)

dodaj komentarz

kolejne >