CIASTO AMONIAKOWE

CIASTO AMONIAKOWE

2 Lyzki smalcu
1 szkl.cukru
3 zoltka
1 jajo
2 lyzeczki amoniaku
1 szkl. smietany
50 dag maki
Zagniesc i upiec 7 plackow bardzo cienko rozwalkowanych (piec na papierze do pieczenia) w temp.180°C- 12min
Krem:
1 l smietany 36-40 procentowa,ubic z 1 szkl cukru i 1 cukier waniliowy.
6 plackow przelozyc kremem ,boki i wierzch tez posmarowac .Siodmy placek pokruszyc i obsypac boki i wierzch. Zrobic polewe czekoladowa i zrobic esy -floresy.
Mozna zrobic 3 - 4 dni wczesniej czym dluzej stoi tym bardziej nabiera smaku.

dodane na fotoforum:

jmania

jmania 2013-06-28

a jak to jest zrobione te cudo

wiga53

wiga53 2013-06-30

Wygląda rewelacyjnie :)

stasia8

stasia8 2013-07-06

Jeszcze takiego ciasta nie jadłam...

dodaj komentarz

kolejne >