MAKOWIEC

MAKOWIEC

Wiem ,wiem kazdy ma juz dosc slodyczy ,ale u mnie konczyla sie data waznosci maku i musialam zrobic, a przy okazji nauczylam sie zwijac makowiec .
Pierwszy raz tak sie ladnie zwinal ,a kroilam na cieplo .Przepis latwy i szybki .
Troche zmienilam ,bo ciasto posmarowalam bialkiem i scislo zwinelam za pomoca papieru.
Przeps tu/
https://www.wielkiezarcie.com/recipe3661.html
Do tego makowca na 2 rolady dalam jedna mala puszke maku,raz dalam wiecej to nic nie wyszlo .

andula

andula 2013-04-06

Izka, dzięki za przepis. Chociaż sama piekę strucle makowe na święta Bożego Narodzenia, to nigdy dosyć wskazówek i porad. Z własnego doświadczenia i gustu smakowego podpowiem ,że nie robię makowców z maku puszkowego. Wolę poświęcić więcej czasu na przygotowanie maku dodanie orzechów , migdałów i rodzynek i zjeść z apetytem niż nakładać 'papkę' ze skórkami pomarańczy i nie wiadomo czym jeszcze.

stasia8

stasia8 2013-04-06

Ja taką struclę piekę dość często...to już opanowałam zwijanie...przeważnie wychodzi równiutka...

jokam

jokam 2013-04-07

podziwiam! nigdy makowca nie piekłam...

dodaj komentarz

kolejne >