GOFRY BEZ DADATKOW

GOFRY BEZ DADATKOW

250G MAKI
1 LYZECZKA SOLI
4 JAJA
75 Gr . MASLA
1 SASZETKA DROZDZY
150ML MLEKA
150ML WODY
60 Gr .CUKRU
2 SASZETKI CUKRU WANILIOWEGO
1 LYZKA OLIWY
2 LYZKI RUMU( NIE KONIECZNIE).
ODSTAWIC NA 30 MIN ABY CIASTO ODPOCZELO
POTEM JESC Z DODATKAMI LUB NIE.Z TEGO PRZEPISU SA SMACZNIEJSZE I CHRUPIACE NA ZIMNO.
U NAS DZIS ZIMNO MROZNO PADA SNIEG .POZDRAWIAM .

dodane na fotoforum:

jola09

jola09 2013-03-23

OJ NIE UMIESZ POSIEDZIEĆ TAK JAK JA SUPER GOFRY ,A CO DO BABY TO TWOJA TEŻ NIEZŁA PEWNO JUŻ ZJEDZONA

ewaiza

ewaiza 2013-03-23

DAWNO ZJEDZONA U MNIE CO SODKIE TO SZYBKO ZNIKA .GOFRY PIEKLAM BO KUPILAM GOFROWNICE I CHCIALAM WYPROBOWAC ALE NIE JEST ZA DOBRA.

zankaz2

zankaz2 2013-03-23

ja też kiedyś kupiłam- miała 3 rodz. wymiennych blaszek : gofry, tosty i coś tam jeszcze, ale była tak słabej mocy ,że te gofry ani tosty nie chciały się upiec.....
ostatnio wzięłam się za porządki w piwnicy i to coś wyrzuciłam.......
pozdrawiam!

pola6

pola6 2013-03-23

Mam starą gofrownicę , która bardzo dobrze piecze, tak więc gofry dosyć często goszczą na moim stole.
Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia i wieczoru.

stasia8

stasia8 2013-03-23

Ja ich już dawno nie piekłam...ale bardzo chętnie bym takiego zjadła...

lila08

lila08 2013-03-23

ooo...drożdżowe,nigdy nie robiłam,zawsze z proszkiem do pieczenia....

alkaa

alkaa 2013-03-23

Spokojnej nocy życzę ,a jutro pięknej niedzieli...

dodaj komentarz

kolejne >