Marynowane patisony

Marynowane patisony

MAŁE PATISONY
PAPRYKA CZERWONA
CEBULA
ZĄBKI CZOSNKU
KOPER
GORCZYCA
LISTEK LAUROWY
ZIELE ANGIELSKIE
PIEPRZ ZIARNISTY

ZALEWA

6 SZKLANEK WODY
1 SZKLANKA OCTU
1/2 SZKLANKI CUKRU
4 ŁYŻECZKI SOLI


Patisony myjemy,większe kroimy na mniejsze kawałki.Paprykę myjemy,oczyszczamy z gniazd nasiennych,kroimy na mniejsze kawałki.Cebule obieramy,kroimy w krążki.Do każdego słoika wkładamy koper,2 ząbki czosnku,kilka krążków cebuli,pół łyżeczki gorczycy,3 ziela,2 listki laurowe,pieprz ziarnisty.Układamy patisony,wkładamy kawałki papryki.
Składniki zalewy łączymy ze sobą,zalewamy słoiki z patisonami.
Pasteryzujemy 10 minut od chwili zagotowania.

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2016-07-12

takich patisonów nie jadłam- robię jak kotlety na obiadek jak mam

lila08

lila08 2016-07-12

tez mam zamarynowane 3 słoiczki :)

szaman1

szaman1 2016-07-16

Miłej słonecznej niedzieli życzę , u mnie piękna słoneczna pogoda :)

dodaj komentarz

kolejne >