MAŁE PATISONY
PAPRYKA CZERWONA
CEBULA
ZĄBKI CZOSNKU
KOPER
GORCZYCA
LISTEK LAUROWY
ZIELE ANGIELSKIE
PIEPRZ ZIARNISTY
ZALEWA
6 SZKLANEK WODY
1 SZKLANKA OCTU
1/2 SZKLANKI CUKRU
4 ŁYŻECZKI SOLI
Patisony myjemy,większe kroimy na mniejsze kawałki.Paprykę myjemy,oczyszczamy z gniazd nasiennych,kroimy na mniejsze kawałki.Cebule obieramy,kroimy w krążki.Do każdego słoika wkładamy koper,2 ząbki czosnku,kilka krążków cebuli,pół łyżeczki gorczycy,3 ziela,2 listki laurowe,pieprz ziarnisty.Układamy patisony,wkładamy kawałki papryki.
Składniki zalewy łączymy ze sobą,zalewamy słoiki z patisonami.
Pasteryzujemy 10 minut od chwili zagotowania.
dodane na fotoforum: